Kålossal 1920X1080 (1)

Med Meyers & Copenhagen Cooking 

Kålossal langbordsmiddag  

Kål er en af Nordens mest alsidige og velsmagende råvarer, og til august lader vi kål i alle former og farver spille hovedrollerne i en særforestilling på Østerfælled Torv: En langbordsmiddag under åben himmel i alle nuancer af grønt og med indslag fra både verdenslitteraturen og operaens verden

Lørdag den 17. august inviterer REPUBLIQUE/REVOLVER sammen med Meyers & Copenhagen Cooking til en kålossal fejring af kålen ved en langbordsmiddag midt på Østerfælled Torv. 

 

Kålen er første gang beskrevet i Danmark i middelalderen – dengang som fattigmandsspise. Nu har den for længst indtaget vores gryder og køkkener som skamrost superfood, der ovenikøbet er økonomisk tilgængelig for de fleste.  

 

Til Copenhagen Cooking kommer alle tænkelige slags kålsorter under kærlig behandling og spiller en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre kålen kålossal inspirerende, indtagende og fuld af velsmag. 

 

Vi disker op med langbordsmiddag med en menu, der kommer hele vejen rundt i kålkataloget.

Undervejs i den overdådige middag vil Claus Meyer holde en lille indgangsbøn til måltidet, skuespiller Signe Egholm Olsen vil læse op af verdenslitteratur, der hylder maden og måltidet som sammenhængskraft, og vi får også besøg af Copenhagen Opera Festivals operabus Ride!Sing!Repeat!

 
Medbring selv eget service i bæredygtighedens navn og drikkevarer kan tilkøbes til menuen, der selvfølgelig også kan serveres i en vegetarisk version. I tilfælde af regnvejr aflyser vi, denne beslutning tages et par dage før arrangementet.   

 

 

Menuen vil bestå af: 

 

Hjertesalat-tacos med blomkålscreme på røget mandler og tomatiserede Chicharrónes.

Dampet savoydolmer med svampe, syltet kål, blommer og lardo. 

Honning- og citronglaserede rosenkål serveret på peberrodsyoghurt med surdejscruton og bagna cauda på danske brisling. 

Meyers kålkimchi. 

Grillet spidskål med skalotteløg, citrongelé og purløgsblomst.

Mættet majssauce på fløde og kolber med plukket and, stegte majs, solbær, Borris Perlerug og estragon. 

Meyers ærtemazarin, cremefraiche, kålsirup smagt til med lime, kandiseret kål. 

 

Arrangementet er støtte af Københavns kommunes Kultur- og Fritidsudvalg 

Kok Claus Meyer
Skuespiller Signe Egholm Olsen

Støttet af

Logo Sort
Københavnermærket DK
Copenhagen Opera Festival Logo@2X