A Plot A Scandal 10 C Moritz Freudenberg SIGNATURBILLEDE

A Plot / A Scandal

intens og prisvindende danseforestilling

Den dominikanske koreograf Ligia Lewis gæster REVOLVER med danmarkspremieren på sin intense og prisvindende danseforestilling A Plot / A Scandal.

Fryd og fantasi er kernen i skandaler. Med afsæt i spørgsmålene om, hvem (skade)fryden er til for og på hvis bekostning, udforsker Lewis’ nye forestilling scenen, hvor skandalerne folder sig ud.

I forestillingen bliver historiske, anekdotiske, politiske og mytiske fortællinger flettet sammen. Lewis henter inspiration fra bl.a. oplysningstænkeren John Locke, Maria Olofa (Wolofa) fra slaveoprøret i Santo Domingo i 1521 og ikke mindst Lewis’s egen dominikanske oldemor, som bliver en skikkelse, der guider hende gennem den modstand, hun møder.

Værket udfoldes i følgende dele:

Præludium

Plot 1: John Locke

Plot 2: Oprør

Intermezzo: John Locke rydder op efter sig

Plot 3: Lolons historie/fucke plottet op

Outro: Reparation?

At se og at blive set

A Plot / A Scandal bevæger sig mellem at være i følelsernes vold og en konkret kropsliggørelse – mellem at se og blive set. Her vil spændingen ved de ting, der ikke passer ind, måske finde sin plads. 

Som koreograf arbejder Lewis med intensitet og humor i et udtryk, der skubber til normative forestillinger om kroppen, samtidig med hun efterlader spøgelsesagtige spor af historie, hukommelse og det ukendte.

Ligia Lewis kommer desværre ikke selv til at stå på scenen grundet graviditet. Det vil i stedet være den portugisiske danser Vânia Doutel Vaz, der står på scenen.

Om performeren Vânia Doutel Vaz

Vânia Doutel Vaz er angolansk portugisisk og studerede dans i Portugal hos Royal Academy of Dance, Escola de Dança do Conservatório Nacional og Fórum Dança. Vaz var medlem af Nederlands Dans Theater, Cedar Lake Contemporary Ballet, PUNCHDRUNK (et al.), har været i samarbejde med Tânia Carvalho, Shannon Gillen, Adam Linder, Uri Aran (et al). 

Desuden har Vaz løbende samarbejde med danseren og koreografen Trajal Harrell i trilogien “PORCA MISERIA”: “O Medea” for Onassis Foundation (2017) og “Maggie the Cat” for Manchester International Festival (2018-nu), “Séance de Travail” for Schauspielhaus Bochum (2019), “Friend of a Friend”, en livestreamet begivenhed på Fondation Cartier pour l’art contemporain (2021), prøveinstruktion og performer i “Romeo” for Schauspielhaus Zürich (2023-nuværende) og prøveinstruktion af “Tambourines” for Schauspielhaus Zürich (2023-nuværende).

Vaz instruerede og assisterede koreografisk for portugisiske teatergrupper som Teatro Griot, Aurora Negra, Teatro Praga (et al.). Skabte og udførte “O Elefante No Meio Da Sala” (2022, PT/FR), “ad aeternum” (2020, PT), “Bureauc’Art” (2019, BE) og “THEIR” (2015, USA).

Vaz har været medlem af Black Arts ‘Union (União Negra das Artes – UNA) siden grundlæggelsen i april 2021. I 2023 var Vaz blandt de 100 mest indflydelsesrige sorte personligheder i Lusophony af Bantumen i POWERLIST.

Forestillingen er kurateret og præsenteret i et samarbejde mellem CPH STAGE, Toaster og REPUBLIQE / REVOLVER

 

Producent CPH STAGE, Toaster og REVOLVER
Koncept, koreograf, kunstnerisk leder, performer, tekst og scenograf Ligia Lewis
Performer Vânia Doutel Vaz
Koreografisk assistent og performer Corey Scott-Gilbert & Justin Kennedy
Researcher og dramaturg Sarah Lewis-Cappellari
Researcher Michael Tsouloukidse
Lysdesigner og teknisk leder Joseph Wegmann
Musik og lyddesigner George Lewis Jr AKA Twin Shadow & Wynne Bennett
Voice over George Lewis Jr AKA Twin Shadow
Lydtekniker Max Eilbacher, Neda Sanai
Kostumedesigner SADAK
Scenetekniker Jachya Freeth, Şenol Şentürk & Anna Cackett
Produktion & administration Sina Kießling
Produktion & distribution Nicole Schuchardt
Produktionsassistent Julia Leonhardt