A42A7009 X25

Teaterchefen: ”VI udforsker, hvorfor vi som samfund har så stor en trang til at udgrænse det, vi ikke forstår.”

Udenforhed og hvad det vil sige at blive udgrænset som menneske, optager os for tiden meget levende. Derfor har vi presset så mange projekter som muligt ind under denne samlemuffe.

I Tarjei Vesaas dybt eksistentielle forsvar for individet og dets ret til et sensibelt nervesystem, FUGLENE, er det så svært for Mattis at blive en del af fællesskabet, at han går til grunde.

Også ANNA KARENINA nægter at blive inden for den ramme, som det forventes. Hun vil have lidenskab, ånd og sex, og kan hun ikke få det inden for sit ægteskab, må hun bryde fri af både det og af alle konventioner. I VI, DE DRUKNEDE nægter Klara at se passivt til, mens en ældgammel struktur tilsiger, at mændene skal på havet, mens kvinderne bliver hjemme. Hun handler aktivt for at omskrive historien.

POW POW POW er et decideret angreb rettet mod de svigt, der tvinger digterjeget til at bruge pistolen, både som et forsvar mod og en befrielse fra sine plageånder. Det er mesterligt absurd & sjovt, skrevet af Christina Hagen, som vi har en særlig svaghed for på teatret.

Også vores vidunderlige co-produktioner LANDSBYEN & APOLLONIAN CIRCLES er med til at byde andre eksistenser ind, end vi lige møder til daglig. Glæd dig til at høre uhyrligt velspillet musik og følge mennesker i Los Angeles, Mumbai, Lagos og Istanbul, når de deltager i en undersøgelse af den globale landsby og dens konsekvenser for fællesskabet.

REPUBLIQUE/REVOLVER udforsker, hvorfor vi som samfund har så stor en trang til at udgrænse det, vi ikke forstår. Vi står gerne meget tidligt op for at beskytte de marginaliserede, de utilpassede og de undertippede. Verden bliver kun større, hvis de også får en plads indenfor.