Til Tjeneste 1300X600 A

En omsorgspolitisk forestilling

En sygemeldt pædagog, en traumatiseret jordemoder, en tidligere afdelingssygeplejerske og en administrativ medarbejder fra kommunen bliver ved et uheld låst inde i tårnet på Københavns Rådhus under en omvisning. Her må de tilbringe natten, og det bliver hurtigt klart for dem, at skæbnen har bragt dem sammen af en grund; der er noget galt i det danske velfærdssamfund. Sundhedsvæsnet er i knæ, og den samme melding lyder hele tiden; der mangler hænder over alt. Noget må gøres! Men hvad? En aktion går grueligt galt, men så kommer en flok talende duer dem til undsætning.

Forestillingen sætter spørgsmålstegn ved de værdier, vi bygger vores velfærdssamfund på. Den trækker tråde fra 1970’erne og datidens kvindekampe til nutidens ligestillingsfeminisme og til det faktum, at det i det kapitalistiske samfund ikke kan betale sig at være omsorgsfuld.

Kunstnerduoen Astrup & Bordorff er kendt for en række filmkabareter om det danske velfærdssamfund, herunder ’Urolige hjerte’ om jernbanen og ’Troe og agtsom” om postvæsnet, derudover soloudstillinger på bl.a. Statens Museum for Kunst, Munchmuseet og Museet for Samtidskunst samt den anmelderroste forestilling ”O’s historie” på Husets Teater. ’Til tjeneste’ er tredje værk i Revolvers undersøgelse af scenekunsten og billedkunstens sammensmeltning.