Dekameron 1080X1080

Dekameron

En hyldest til fortællingens kraft

…Der kommer de – de fire ryttere på hver sin hest. I hver sin farve. Den første hest er hvid, den næste ildrød, den tredje sort og den fjerde og sidste er gustengul. Jeg ser dem ride som i en drøm, og jeg forstår, hvem de er. De er de fire plager, der skal ramme os. Nederlaget, krigen, sulten og sygdommen.

Sådan starter vores moderne fortolkning af Boccaccios mesterværk, der oprindeligt udspiller sig i 1348, hvor en gruppe unge flygter fra pesten, som er nået til deres hjemby Firenze. I deres skjul fortæller de hinanden historier. Vilde og voldsomme historier om kærlighed, utroskab og død, mens de skærmer sig mod farerne i verden udenfor og forsøger at forstå den.

I Karen-Maria Billes gendigtning af DEKAMERON glider de unge ind og ud af seks af Boccaccios originale historier og en nutidig rammefortælling, der indeholder det dilemma, vi står i, når vi kan se, den er helt gal med verden omkring os, men bliver handlingslammede. For hvor skal vi gå hen med vores viden?

En hyldest til fortællingens magiske kraft

Hvad gør vi i 2023, når verden omkring os er på kanten af kollaps? Når krigen raser i vores baghave? Klimakrisen buldrer? Og flygtningekrisen eksploderer? Melder vi os som frivillige i en nødhjælpsorganisation? Flytter ud af byen og bliver selvforsynende? Eller fortsætter vi i samme spor som hidtil, mens vi strammer vores skyklapper endnu mere til?

I forestillingen tyer de unge til fortællingerne. Dels som flugt fra den umiddelbare virkelighed. Dels som en måde at forstå den på. For DEKAMERON er en hyldest til fortællingens magiske kraft, vi kan gribe til i den yderste stund.

Kom og bliv underholdt, forført og forfærdet af fortællingerne – og måske lidt klogere på den jord, der brænder under vores fødder.

Lyddesigner Ditlev Brinth
Oversættelse af Dekameron Thomas Harder
Scenografassistent Frederikke Dalum
Instruktørassistent Elin Blomström
Produktionsleder Svend M. Holst
Produktionsassistent Frederik Kyhn
Tonemester Anders Munch Amdisen
Scenemester Andrew Mathews
Belysningsmester Peter Lorichs
Teatertekniker Karl Sørensen
Forestillingsleder Anne Kirstine Pyndt
Forestillingsleder Agnes Olander
Rekvissitør Anna Møller Kjeldgaard
Skræddersalsleder Kristina Widriksen
Skræddere Katrine Åbom Andersen & Emmaly Svane Beetson
Skrædderpraktikant Stine Ballegaard Nilsson
Vedligeholder Lise Hansen

Støttet af

Agustinus 1080X1080 (1)