Brogger Artwork Pinkbg 2000X2000

En musikalsk tour de force gennem Suzanne Brøggers liv og litterære univers

Suzanne Brøggers ord får scenisk liv og forvandles til balkanbeats, punk og electronica i performancekoncerten BRØGGER

I 1973 debuterede Suzanne Brøgger med essaysamlingen Fri os fra kærligheden, et opgør med kønsroller og kvindens plads i det moderne samfund. 12. august får hendes ikoniske værker en ny dimension, når kunstner, skuespiller og komponist Jeanett Albeck, kendt fra kunstnerkollektivet Sort Samvittighed, fortolker Brøggers tekster og forvandler hendes ord til et musikalsk univers. Den prisbelønnede instruktør Liv Helm instruerer.

Gennem tiderne har Brøgger forarget, inspireret og provokeret. Hun har været et forbillede for tusindvis af læsere verden over, som har beundret forfatteren for modet til at gå imod strømmen og finde sin egen vej i livet. Men forestillingen er alt andet end en beskrivelse af Suzanne Brøggers liv. Det er Jeanett Albecks egen kunstneriske og personlige reaktion på forfatterens værker, som lader ét spørgsmål til publikum hænge i luften: Lever du, som du i virkeligheden ønsker det?

Publikum suges ind i en verden, der spejler forfatterens skarpsindige, dristige, sansende fortællerstemme. På humoristisk og umiddelbar vis tager BRØGGER fat i livets store eksistentielle temaer.

Ligesom Suzanne Brøgger er soundtracket til BRØGGER fuld af modsætninger. Lyduniverset byder på et sammensurium af genrer, der bevæger sig fra det skrøbelige til det højt pulserende.

EROS:
Jeanett Albeck har indspillet og udgivet musikken fra forestillingen BRØGGER på vinyl. Rød vinyl selvfølgelig. Trykt af Nordsø Records. Med en super lækker booklet med alle sangtekster i, og fotos fra forestillingen er den et must for enhver Brøgger og Albeck fan. 13 numre, 46 min og 9 sekunders spilletid. Pladen kan efter køb afhentes på Teater Republique eller sendes med posten mod et gebyr. Pladen koster 249 kr. og kommer i et begrænset oplag.

Prisregn over BRØGGER:
Instruktør Liv Helm og performer Jeanett Albeck er blevet tildelt legater af Statens Kunstfond for henholdsvis instruktion og medvirken i BRØGGER. Jeanett Albeck er blevet præmieret af både Legatudvalget for Musik og Legatudvalget for Scenekunst. Hun har desuden vundet Danmarks ældste kunstpris Teaterpokalen for en enestående, scenisk præstation.

Brøgger vandt prisen for årets musikteater og musical under Aarets Reumert 2020. Jeanett Albeck har desuden modtaget DJBFA’s hæderspris 2020 med begrundelsen.

“Jeanett er sprudlende, vild, kompromisløs, kontrastfyldt, ekstraordinær, farverig, flamboyant, forunderlig, frygtløs, følsom… Det er svært at finde ord, der dækker, for her er en kunstner, hvor hver en celle i hendes krop er musik og sjæl. En komponist og sangskriver, der ikke er bange for at gå derhen, hvor det gør ondt – men med en legende nysgerrig tilgang,”

Det kunstneriske hold

Instruktør Liv Helm
Medvirkende Jeanett Albeck
Tekst Suzanne Brøgger
Komponist, sangtekster og musikalsk produktion Jeanett Albeck
Tekstbearbejdelse Sanna Albjørk, Liv Helm og Jeanett Albeck
Scenograf og kostumedesigner Freya Sif Hestnes
Dramaturg Sanna Albjørk
Forlag Nordiska ApS
Produktionsleder Markus Schulin-Zeuthen
Tonemester Jonas Krogh
Scenemester Kasper Hust Frandsen
Belysningsmester Peter Lorichs
Lyddesigner Anders Munch Amdisen
Lysdesigner Christoffer Gulløv
Forestillingsleder Pernille Kabell
Skræddersalsleder Christina Seistrup
Kostumier Anna Gammelgaard
Forestillingsfoto Sara Galbiati
Rekvisitør Pernille Kabell
Scenografipraktikant Astrid Lindgreen Hjermind
Bygger Andrew Mathews
Makeup-artist Line Ebbesen
Stemmecoach Klaus Møller
Tak til musikere og udvalgte numre Trommer: Mads Beldring Hansen Guitar: Oliver Hoines Bas: Jesper Haugaard Saxofon: Mads Matthias Tuba og diverse blæsere: Jacob Munck Bulgarsk kor: Vokalselskabet Glas
Tak til Hairtalk
   • "En fortolkning, der både giver lyst til at genlæse forfatterskabet og til at tage en stor, saftig bid af livet."

    ISCENE

   • "»Brøgger« - og Albeck for den sags skyld - er lige til at slikke på."

    BERLINGSKE

   • "Jeanett Albeck træder ind i manegen og forlyster publikum."

    POV INTERNATIONAL

   Støttet af

   Agustinus 1080X1080 (1)