A42A7009 X25

Teaterchefen: ”Vi prøver at levere mulige veje at gå ned ad, når vi skal forstå, acceptere og leve med smerten.”

Livet er smerte – enhver, der siger noget andet, prøver at sælge dig noget. På REPUBLIQUE / REVOLVER prøver vi faktisk at sælge dig noget. Nemlig nogle oplevelser, billeder, toner og trin, der bliver hængende længe for dit indre blik. 

Og så er vi ægte foruroligede, over de dilemmaer mennesket i dag står i, når vi kan se, den er helt gal med vores samfund, men bliver handlingslammede over, hvor vi skal gå hen med den viden.

Teatrets arbejde er ikke at levere løsningerne – men vi prøver at levere mulige veje at gå ned ad, når vi skal forstå, acceptere og leve med den smerte, som indsigt og erkendelse fører med sig. 

Sæsonens anatomi: Korpus, arme og ben

Lad os forestille os, at den aktuelle sæson på REPUBLIQUE/REVOLVER er en krop til offentlig dissektion. Helt på linje med det der foregik i de gamle anatomiske teatre fra 1500-tallet. Så har den som sit korpus nogle store forestillinger om økonomi, klasse og ulighed. Om at huske fortiden, for ikke at komme til at gentage den i fremtiden. Det og meget mere kan du tune ind på i DEKAMERON, IDIOTEN og VREDENS BÆR.
 
Som armene har vi musikken. Den levende, håndspillede musik fremført af komponisterne selv. Armene repræsenterer livet, døden og kærligheden med Bisse og Jeanett Albecks unikke koncertforestillinger TRAUMECENTRET og ER DET NOK NU?  

Sæsonens ben er repræsenteret ved de kontemporære litterære titler; En lykkelig slutning, Grimm og Dagene, dagene, dagene. De støtter vores vision om at have relevans og samfundsengagement, i vores forsøg på at ændre verden én forestilling ad gangen.

Og så har vi alt det, vi ikke kan holde fingrene fra; den internationale scene og de vilde forfatterbesøg. Koncerterne og debatterne¬. Kort sagt; alt det du har lyst til at dele, med dem du elsker.

Vi glæder os til at byde jer indenfor i vores (anatomiske) teatersale, hvor smerten findes, rummes og forhåbentlig oplyses – og dernæst opløses for en tid. 

Rikke Hedeager, Teaterchef REPUBLIQUE / REVOLVER